Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook

Előzze meg a daganatos betegségeket! És védje meg azt, aki a legfontosabb az életében

Egy egyszerű vérvizsgálattal a leggyakoribb daganatos betegségek szűrése

Páros szűrés esetén 10% kedvezmény!

Magyarország a rákhalálozásban élen jár az EU-ban. Ez megdöbbentő, miközben egy egyszerű vérvizsgálattal kiszűrhetőek a daganatos megbetegedések.

Tumormarkereknek nevezzük azokat az anyagokat, amelyek a daganatos beteg testnedveiben emelkedett mennyiségben vannak jelen, míg a nem daganatos egyének testfolyadékaiban csak minimális mennyiségben vagy egyáltalán nem mutathatók ki.

A tumormarkerek átlagosan több hónappal előbb képesek jelezni a betegség kiújulását vagy az áttétképzést, mint a képalkotó eljárások, illetve mint ahogy a klinikai tünetek megjelennének. A tumormarkerek meghatározása vérvétellel történik, éhgyomorra.

NŐI tumormarker vizsgálati csomag

CEA – carcino-embrionális antigén – tápcsatorna-, és mellrák mutatója – 2.500

AFP- alfa-fetoprotein – májrák – 1.600

CA 15-3 –cancer antigén – mellrák- 3.200

CA 125- cancer antigén- petefészekrák-3.200

( NSE- neuron specifikus enoláz-tüdőrák  3.000 Ft)

Teljes ár: 13.500 Ft

FÉRFI tumormarker vizsgálati csomag

CEA – carcino-embrionális antigén – tápcsatorna  mutatója – 2.500

AFP- alfa-fetoprotein –hererák, májrák – 1.600

PSA-prosztataspceifikus antigén – prosztatarák – 2.000

(NSE- neuron specifikus enoláz-tüdőrák 3.000 Ft)

Teljes ár: 9.100 Ft

  1. MOST AKCIÓ!
  2. Páros csomag: ha a házastársával, párjával érkezik a férfi csomagból 10% kedvezményt kapnak.

A daganatos betegségek a halálokok gyakoriságának sorrendjében a második helyen állnak; 1999-ben a halálozások 23.9 %-át, azaz minden negyediket a daganatos betegségek okozták

Magyarországon évente mintegy 58 ezer új rákos esetet fedeznek fel (incidencia). A férfiak körében a leggyakoribb rosszindulatú daganatok a tüdőrák, a vastagbél- és végbélrák, a bőrrák, az ajak- és szájüregi rák és a prosztatarák. A nők körében a leggyakoribb rákok az emlőrák, a vastagbél- és végbélrák, a bőrrák és a tüdőrák.
Minden évben mintegy 34 ezren halnak meg Magyarországon (mortalitás) valamilyen rákos megbetegedésben. Ez minden nap, negyedóránként egy ember halálát

Magyarország a rákhalálozásban élen jár az EU-ban

Magyarországon a daganatos betegségek a haláloki statisztikában a második helyet foglalják el (23%) – olvasható a Magyar Tudományban, a Magyar Tudományos Akadémia folyóiratában, Tompa Anna cikkében. A hazai rákhalálozásból kiemelkedik a tüdőrák-halálozás, ami a világon mindkét nemben a legelső. Ennek oka igen összetett, a dohányzás mellett a környezet, munkahely és a fokozott stressz is közrejátszik a betegség halmozódásában. Magyarországon halnak meg legtöbben a dohányzás következtében, holott nem nálunk a legmagasabb az egy főre jutó cigarettafogyasztás. A szomszédos Ausztriában hasonló mértékű cigarettafogyasztás mellett a halálozás 2,5-szer kisebb, mint nálunk. Ennek magyarázata még nem teljesen világos, de valószínű, hogy a hazai alacsonyabb életszínvonal, a rosszabb higiénés körülmények és az életmód különbözősége magyarázhatja az eltérést.

2008-ban például hazánkban 70 527 új daganatos beteget regisztráltak, ebből 36 190 férfit és 34 337 nőt. A rákban meghaltak száma 32 776 volt, amiből 18 236 férfi és 14 540 nő szerepelt. Ebben az évben is jellemző, hogy a daganatos megbetegedések számában alig van különbség a nemek között, ugyanakkor a halálozás a férfiaknál gyakoribb. Magyarországon a daganatos halálozás az elmúlt negyven évben némi ingadozást követően fokozatosan emelkedett. 1945 és 2008 között a tüdőrák-előfordulás tízszeresére nőtt.

Magyarországon a rákhalálozás (kb. 33 ezer) különösen kedvezőtlenül alakult, és jelenleg az EU-tagállamok között az élen áll. Ez nem csupán a diagnosztikus és szűrési módszerek hatékonyságának vagy egyszerűen az életkor meghosszabbodásának tudható be, mert abszolút mértékben korspecifikusan is emelkedett a megbetegedések száma. A 35–64 év közötti korosztályban az utóbbi harminc évben a hazai daganatos halálozás nemzetközi összehasonlításban kiugróan magas.

 Tüdőrák – első helyen

Csakúgy, mint világszerte, hazánkban is a tüdőrák vezeti a rákhalálozási statisztikát – mindkét nem esetében. Magyarországon a nőknél korábban a mellrák állt az első helyen, ám 2003 óta a tüdőrák vezeti rangsort.

Ennek oka egyrészt a dohányzás – a tüdőrákos betegek 90%-a valaha dohányzott -, másrészt a környezetszennyezés, de természetesen a fokozott stressz is közrejátszik a betegség kialakulásában. A statisztikai adatok szerint 1945 óta a tüdőrákos megbetegedések száma tízszeresére nőtt hazánkban.

Vastagbélrák – második helyen

A vastagbélrák a teljes – mindkét neme érintő – rákhalálozásban a második helyet foglalja el. Körülbelül 4900 halálozást okoz évente: nemenkénti bontásban ez körülbelül 2600 férfit és 2300 nőt jelent. A magas halálozási arány egyrészt annak köszönhető, hogy a vastagbélrák sokáig nem okoz semmilyen panaszt, így gyakran csak akkor derül rá fény, amikor már csekély a gyógyulás esélye.

A daganattípus kialakulásának oka elsősorban az egészségtelen táplálkozásnak – a túlságosan feldolgozott élelmiszereknek, kevés rostban gazdag ételnek -, valamint a mozgásszegény életmódnak köszönhető. Szakértők szerint a rendszeres mozgással 40-50%-kal csökkenthető lenne a vastagbélrák kialakulásának valószínűsége.

Prosztatarák és mellrák – harmadik helyen

A rákos megbetegedések okozta halálesetek számát tekintve a prosztatarák és a mellrák áll a harmadik helyen. Az emlőrák körülbelül 2400 halálesetért felel minden egyes évben.

források: (Tudatosan az egészségért- A daganatos betegségek és kockázatuk csökkentése. Dr. Igazvölgyi Katalin segédkönyv)

DAGANATOS BETEGSÉGEK HELYZETE ÉS VÁRHATÓ ALAKULÁSA(a XX. század üzenete) DR. DÖBRŐSSY LAJOS

http://mno.hu/tudomany/minden-masodik-ember-rakos-beteg-lesz-2020-ig-1165931

1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére