Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook

Átalakítás alatt    | 

Vastagbélrák-szűrés

40-50 éves korosztálynak ajánlott a rendszeres vastagbélszűrés. Ha a családban már korábban előfordult béldaganat, vagy korábban már gyulladásos bélbetegséget diagnosztizáltak Önnél, akkor már fiatalabb korban érdemes rendszeresen szűrővizsgálatra járni. Hasmenés, székrekedés, véres széklet jelentkezése esetén is szűrővizsgálatra van szükség.
Évente mintegy 5000 ember hal meg vastagbélrákban, hazánkban a második leggyakrabban előforduló daganatos betegség, amely leggyakrabban az 50 év feletti férfiak körében fordul elő.
A vastagbélrák-szűrés vizsgálati lehetőségei:

  • székletvérteszt (kétévente)
  • részleges vastagbéltükrözés (3-5 évente)
  • teljes vastagbéltükrözés /colonoscopia/ (5-10 évente)

A kolonoszkópia előtti napokban diétára van szükség, a vizsgálatra pedig éhgyomorral kell érkezni. A vizsgálat során az orvos a végbélen keresztül vezeti be a vékony csőből és kamerából álló kolonoszkópot.
A kolonoszkópia kellemetlenségekkel jár, de komoly betegségek előzhetőek meg a segítségével. Érdemes nyugodt lelkiállapotban és felkészülten érkezni a vizsgálatra, hogy a kellemetlenségeket könnyebben viselje.

1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére