Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook
Ha már nem segít a torna és a fogyókúra
Zsírleszívás Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

Valószínűleg Ön is nézett már tükörbe azon gondolkozva, hogy mely testtájakról lehetne egy „kis felesleget” eltávolítani a formásabb alakhoz, letenni végre az „úszógumit”, vagy a combon lévő zsírlerakódás miatti „lovagló nadrágot”.
Férfiak, nők egyaránt küzdenek fölösleges kilóik, a testük különböző tájékain lerakódott, előnytelen formát kölcsönző zsírpárnák ellen. A különböző diétás módszereknek, tornának, zsírégető óráknak és egyéb kezeléseknek ellenálló, többnyire alkati adottságként meglévő zsírlerakódások eltávolítására dolgozták ki a zsírleszívás módszerét.

Kinek ajánljuk?

Ha Ön is azok közé tartozik, akiknek nincs ugyan jelentős súlyfeleslegük, de bizonyos testformáival (has, csípő, comb, térd, toka) a lerakódott zsír miatt nem elégedett és szeretné, ha azok formásabbá, kontúrosabbá válnának.

A műtét előtt

A plasztikai sebésszel történő konzultáció során beszéljük meg, hogy mely testrészén szeretné a zsírleszívást, az Ön által elképzelt eredmény, hogyan valósítható meg. Lehet például, hogy a zsírleszívás következtében kinyúlt bőr korrekciójára is szükség van. Fontos hangsúlyozni, hogy ez a beavatkozás nem a fogyókúra helyettesítője! Általában egy műtét során maximum 1,5-2 liter zsír eltávolítására van lehetőség, tehát nem drasztikus súlycsökkentésről, hanem egy karcsúbb, formásabb alak eléréséről van szó.
A megbeszélés alkalmával fontos tisztázni, hogy van-e Önnek valamilyen keringési rendellenessége, vagy korábban volt-e már a műtét kimenetele szempontjából lényeges betegsége (pl. trombózis stb.).

Mi történik a műtét során?

A zsírleszívást altatásban vagy helyi érzéstelenítésben végezzük, attól függően, hogy mekkora területről mennyi zsírt kell leszívni és általában 1-1,5 órát vesz igénybe maga a beavatkozás. A zsírleszívás lényege, hogy kicsiny, kb 0,5 cm nagyságú bőrmetszésen át speciális eszközt vezetünk a bőr alá, a zsírrétegbe, melyen át erős szívás útján eltávolítjuk az előzetesen fellazított zsírszövetet.

A zsírleszívás után

Műtét végén azonnal rugalmas, megfelelő nyomást biztosító speciális öltözéket (nadrág, dressz) helyezünk a területre, melyet a műtét után 3-6 hétig kell viselni a vérzések elkerülése, a műtét utáni duzzanatok csökkentése, valamint a bőr letapadásának elősegítése érdekében. Attól függően, hogy a zsírleszívás helyi érzéstelenítéssel vagy altatással történt-e néhány órát vagy egy éjszakát kell a kórházban töltenie komfortos szobáink egyikében.
A műtét után egy héttel kerül sor a varratszedésre, és csak pici, néhány milliméteres heg jelzi a beavatkozás helyét. Előfordulhat, hogy néhány napig könnyen enyhíthető tünetekkel kell számolni a kezelt testrészen (véraláfutások, fájdalom), ezért érdemes otthon maradni, pihenni néhány napig.
A zsírleszívás után néhány héttel alakul ki a végleges eredmény, és a testforma szép, esztétikus alakú lesz.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére