Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook

Átalakítás alatt    | 

Visszérműtét Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

A hazánkban is igen sokakat érintő visszeresség, visszérbetegség, nemcsak esztétikai, hanem nagyon komoly következményekkel járó egészségügyi probléma is.
A kissé kitágult erek kezdetben nem okoznak panaszokat, de ahogy nő a visszerek száma és romlik az állapota, kialakul a „nehéz láb” érzés, lábszárgörcs, állandó fájdalom jelentkezhet, legsúlyosabb esetekben akár lábszárfekély is. Az állapotromlás és a komolyabb következmények elkerülésére már számos lehetőség áll rendelkezésünkre, mint például a visszerek műtéti úton való eltávolítása.

Kinek ajánljuk?

A visszérműtétet ajánljuk mindazoknak, akik nagy, tágult visszereiket szeretnék eltávolítani, és ezzel megszabadulni a visszeresség következtében kialakult egészségügyi problémáktól. Valamint azok számára is ajánljuk, akiknek egyelőre „csak” esztétikailag zavaró a visszeresség, de szeretnék megelőzni a későbbi súlyosabb következményeket.

A visszérműtét előtt

A kezelés előtt megbeszéli plasztikai sebészével, szükség esetén érsebésszel is egyeztetve, hogy mely területről szeretné eltüntetni a zavaró értágulatokat, és valóban ez-e a megfelelő beavatkozás az Ön számára, majd az orvos ismerteti a műtéti technikát.
A műtét megkezdése előtt megbeszéljük, hogy milyen egyéb betegségei vannak, és néhány, a műtét szempontjából fontos vizsgálatot is elvégzünk.

Mi történik a visszérműtét során?

A műtétet helyi érzéstelenítéssel végezzük, kb. 0,5-1,5 órát vesz igénybe. Klinikánkon a világszerte elismert visszérműtéti technikát, az úgynevezett Várady-módszert alkalmazzuk, amelyet a magyar származású Várady professzor dolgozott ki. A műtét során a tágult vénákat 1-2 mm-es kicsiny metszésekből, Várady-eszközök segítségével távolítjuk el. Ezzel a technikával funkcionális és esztétikai szempontból is kiváló műtéti eredmény érhető el.

A visszérműtét után

A műtét után rugalmas pólyát vagy kompressziós harisnyát helyezünk fel a műtéti területre, amelyet 3 hétig viselnie kell. A műtét után minimális fájdalom jelentkezhet, de ez fájdalomcsillapítókkal megszüntethető. Varratszedésre 1 hét múlva kell visszajönnie, a műtét helyén kicsiny, alig látható hegek maradnak. A műtét után mindössze néhány napos otthoni pihenésre van szükség, illetve az erős fizikai megterhelést, sportot 4-6 hétig érdemes mellőzni.

1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére