Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook
A fiatalabb arcért
Ráncfeltöltés Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

Nap mint nap kénytelenek vagyunk szembesülni az idő múlásával, amikor a tükörbe pillantva szemléljük arcunkat. Az arcbőr ráncosodásának oka, hogy az életkor előrehaladtával csökken a kollagén, a rugalmas rostok száma, és a bőr vízmegtartó képessége. Ráncfeltöltés segítségével célzottan simíthatók ki a ráncok, a bőr alá juttatott töltőanyag által.

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnék az arcukon lévő kisebb ráncvonalakat, besüppedéseket kezelni vagy az arckontúrjukat hangsúlyosabbá tenni. A ránctalanítás alkalmas a homlok ráncai, a szemöldök közti és az alsó vagy felső ajkak körül megjelenő apró ráncok esetén. Leggyakrabban a 30-50 év közötti korosztály számára megfelelő ez a fiatalító eljárás.

A ráncfeltöltés előtt

Az első konzultáció alkalmával beszélheti meg a plasztikai sebészével, hogy arc mely területén szeretné kisimítani a ráncokat, illetve, hogy milyen eredményt szeretne. Előfordulhat ugyanis, hogy Önnek más beavatkozásra van szüksége a várt eredményhez. Tájékoztatást kap a ráncfeltöltés menetéről, illetve sor kerül az Ön számára megfelelő töltőanyag (nem felszívódó, tartós hatású készítmények, illetve felszívódó vagy átmeneti eredményt biztosító anyagok) kiválasztásáról is. Fontos azt is tisztázni, hogy volt- már korábban hasonló beavatkozáson, illetve, hogy van-e valamilyen allergiája (ez az érzéstelenítés és a töltőanyag kiválasztásának szempontjából lényeges).
A ránctalanítást nem végezzük el, ha bármilyen aktív bőrbetegsége van, csak a betegség elmúlta után.

Mi történik a ráncfeltöltés során?

A ránctalanítás csupán 20-30 percet vesz igénybe, a kezelés előtt érzéstelenítő krémmel kenjük be a kezelendő területet. Ha mélyebb ráncot tölt fel a plasztikai sebész, az adott területen injekciós érzéstelenítésre is szükség lehet.
Az érzéstelenítés után az orvos alaposan megtisztítja a kezelendő területet, majd injekciózással a ráncokba juttatja a feltöltőanyagot, masszírozás segítségével pedig egyenletesen eloszlatja azt. A ráncfeltöltéshez alkalmazott anyagot (Belotero, Esthelis, Fortelis) az egyedi igények szerint határozzuk meg.

A ráncfeltöltés után

A kezelések után duzzanat, bőrpír, enyhe deformáltság fordulhat elő, továbbá minimális fájdalom, esetleg a bőr elszíneződése. Ezek a tünetek csökkenthetők hűtéssel és gyorsan, általában két napon belül elmúlnak.
A kezelést követő első 24 órában tartózkodnia kell az erős gesztikulációtól, nehogy a töltőanyag elmozduljon. A ránctalanító kezelés hatása (néhány hónaptól öt évig terjedhet) leginkább attól függ, hogy milyen tartósságú anyagot alkalmaztunk. Felszívódás után a ráncfeltöltés ismételhető – akár tartósabb anyaggal is, folyamatosan biztosítva a fiatalos arcot.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére