Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook
A magabiztos fellépésért
Orrplasztika Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

Az orrunk arcunk feltűnő érzékszerve, alakja, nagysága, arányai az arc karakterét rendkívüli mértékben meghatározó tényezők, ezért a nem szabályos, formás orr az egyik leggyakoribb probléma. Hibái nem leplezhetők öltözködéssel, hajviselettel, kozmetikumokkal, mint sok más kedvezőtlen testi adottság, ezért egy nem esztétikus orr viselője megjegyzések céltáblájává válhat.

Kinek ajánljuk?

Ha Ön úgy érzi, hogy elégedetlen orrának formájával, nagyságával, ferdeségével, és jellemzően kampósnak, horgasnak, púposnak, szélesnek, ferdének netán túl nagynak tartja, illetve, ha egyéb működésbeli probléma, például orrsövényferdülés is fennáll.

Az orrplasztikai műtét előtt

A beavatkozás előtt részletesen megbeszéljük, hogy az orr mely deformitása okoz Önnek gondot, mit kell változtatni, milyen eredmény várható, a sebésszel megtervezik az orr formáját és tájékoztatást kap a műtéti technikáról. Fül-orr-gégészt is bevonunk az eljárásba, ha nemcsak esztétikai problémáról van szó.
Érdemes tudnia, hogy esztétikai orrkorrekciót a serdülőkori növekedés befejeződése előtt nem ajánlott végezni, az alsó korhatár lányoknál a 16-17, fiúknál a 17-18 év.

Mi történik a műtét alatt?

Az egyszerűbb, rövidebb operációk helyi érzéstelenítésben is kivitelezhetők, a hosszabbaknál altatást alkalmazunk, ezért a műtét időtartama is változhat, átlagosan 1-1,5 óra.
Legtöbbször kizárólag az orr belsejében ejtett metszésekkel dolgozunk, egyes esetekben (nagyon deformált orr) szükség lehet az orrbemenet táján kicsiny, külső bőrmetszésekre is, de ezek után is csupán vékony, gyakorlatilag észrevehetetlen heg marad.
Az orrplasztika az orr porcos-csontos vázának a korrekcióját, szükség esetén kisebbítését jelenti, így alakítható ki az orr kívánt formája. Amennyiben orrsövényferdülés is fennáll, azt is korrigálni kell egyidejűleg.
Az orrműtét után gipszsínnel rögzítjük az orrot, amit 2 hétig viselni kell, és ajánlott egy éjszakát a klinikán tölteni.

Az orrplasztika után

A műtét valóban kevés megterhelést jelent, inkább utána jelentkezhetnek kellemetlenségek (orrtamponok és a gipszsín viselése). A szemhéjak átmeneti bevérzése elkerülhetetlen, bár a korszerű technikák alkalmazásával törekszünk arra, hogy ezt a következményt a lehető legkisebbre csökkentsük. Aki ilyen műtétre készül, jobb, ha otthon marad két-három hétig. A műtét végleges eredménye csak kb. 3-6 hónap után látható.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére