Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook
Az izmos mellkasért
Mellplasztika férfiaknak Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

Az izmos, domború mellkas tagadhatatlanul férfias, és sok férfi küszködik azzal a problémával, hogy nem ilyennel rendelkezik, ezért „nyápicnak, nyeszlettnek” érezheti magát, szorongva bizonyos helyzetekben.
Gondot okozhat az is, ha aszimmetrikus a két mellkas, akár alkati ok, akár sérülés, baleset következtében. Az izom implantátummal végzett mellplasztika azonban már a férfiak számára is elérhető, és megoldást nyújt mindezekre a problémákra.

Kinek ajánljuk?

A mellformázást azoknak ajánljuk, akiknek férfiatlanul lapos, nem elég domború a mellkasuk, és ezen izomnövelő, testformázó edzéssel sem tudnak változtatni, illetve aszimmetrikus mellkasukat szeretnék szabályossá, formássá tenni.

A mellplasztika előtt

Az első találkozás alkalmával mondhatja el plasztikai sebészének, hogy milyen elvárásai vannak a mellformázással kapcsolatban. A plasztikai sebész ezután tájékoztatja a műtéti technikáról, esetleges kockázatokról, illetve a műtét utáni tennivalókról. Sor kerül a megfelelő méretű és nagyságú mellimplantátum kiválasztására is.
A mellimplantátum behelyezése előtt az Ön egészsége érdekében feltérképezzük, hogy milyen egészségügyi problémákkal rendelkezik, és elvégzünk néhány, a műtét szempontjából lényeges orvosi vizsgálatot.

Mi történik a mellplasztika során?

A mellimplantátum behelyezésére minden esetben altatásban kerül sor, és a műtét általában 1-1,5 órát vesz igénybe. A férfiak esetében alkalmazott implantátumok hasonlók a nőiekhez, csak más alakúak és keményebbek. A mellimplantátumokat a mellizom alá helyezi be a plasztikai sebész általában a hónaljban ejtett bevágáson keresztül, ezzel elősegítve a lapos mell elődomborodását.

A mellplasztika után

A beavatkozás után azonnal egy speciális szorítóruhát helyez fel a sebész a testre, melyet a műtétet követő néhány hétben viselnie kell A mellplasztikát követően általában egy éjszakát kell a klinikán töltenie.
Enyhe fájdalmai lehetnek a műtét utáni napokban, amely fájdalomcsillapítókkal enyhíthető. A női mellplasztikához hasonló szövődmények fordulhatnak elő, savó felgyülemlése, gyulladások, bevérzések, amelyeket a megfelelő orvosi módszerekkel kezelünk.
A varratokat a műtétet követően 2 hét múlva távolítjuk el, de kis időnek még el kell telnie, hogy a mellkas elnyerje végső, férfias formáját.

Mellkisebbítés férfiaknak

A férfiak esetében is – a nőkhöz hasonlóan – orvosi és pszichés problémát okozhat a mell formája, nagysága, a nőiesen megnövekedett mell (gynecomastia). A mellkisebbítés segítségével eltávolítható a hormonzavar vagy alkati adottság miatt megnövekedett mirigy- vagy zsírszövetállomány.
Lehetőség van a mell bőrének korrekciójára is, amire jelentősen megnagyobbodott emlők, illetve nagyobb fogyás után lehet szükség, visszaadva ezzel a mell férfias formáját, és férfi klienseink önbizalmát.

Kinek ajánljuk?

A férfi mellplasztikát azok számára ajánljuk, akiknek a mell körüli mirigyállományuk nagyobb az átlagosnál és / vagy lokális zsírfelesleg alakult ki, ezért melleik mérete nem megfelelő, vagy nőies formát ölt. A műtétet 18 éves kor felett végezzük.

A mellkisebbítés előtt

Tekintettel arra, hogy a férfiak emlő-megnagyobbodását hormonzavarok, bizonyos daganatok, gyógyszerek (pl. szteroidok), májkárosodás is kiválthatja, a műtét előtt részletes kivizsgálásra van szükség. Amennyiben kimutatható oka van az emlő megnagyobbodásának, előbb azt kell kezelni, csak ezután jöhet szóba a műtét.
A férfi emlőben is kialakulhatnak daganatok, csakúgy, mint a nőknél, ezért az emlő vizsgálata is fontos a műtét előtt, valamint az eltávolított állományból feltétlenül szövettani vizsgálatot kell készíteni.
A kezelés előtti találkozó alkalmával beszélheti meg a plasztikai sebészével, hogy mik az elvárásai, milyen eredményt szeretne elérni. A plasztikai sebész tájékoztatást nyújt Önnek a mellkisebbítés menetéről, az esetleges kockázatokról. Az orvossal azt is megbeszélik, hogy elegendő-e a mirigyállomány egy részének eltávolítása vagy ajánlott helyi zsírleszívás is.
Az Ön egészsége szempontjából fontos, hogy tájékoztassa orvosát az általános egészségügyi állapotáról.

Mi történik a mellkisebbítés során?

A műtétet altatásban végezzük, a mellkisebbítés átlagosan 1-1,5 órát vesz igénybe. A műtét során a bimbóudvar körül alul félkörívesen, illetve szükség szerint a hónaljredőben ejtünk kis metszéseket, így a lehető legkevesebb nyoma marad a műtétnek.

A mellkisebbítés után

A műtétet követően azonnal egy szorítóruhát vagy kötést helyezz fel a plasztikai sebész, amit 4-6 hétig kell viselnie (ez az időtartam hosszabb lehet, ha a férfi mellkisebbítést zsírleszívással kombináltuk).
A műtét után 1 éjszakát kell a klinikán töltenie, varratszedésre 2 hét múlva kell visszajönnie. A műtéti területen kisebb bevérzések, véraláfutások alakulhatnak ki, melyek 2-3 hét alatt szívódnak fel.
A műtét után 2-3 hetet érdemes pihenni, és a fizikai megerőltetést, sportot 1 hónapig mellőzni.
A férfi mellkisebbítés végeredménye, a férfias mellkas, körülbelül a beavatkozást követő 2. hónap végén nyeri el végleges megjelenését.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére