Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook
A nőiesen telt keblekért
Mellnagyobbítás Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

A nőiességet, a női szexualitást jelentő, valószínűleg legfontosabb szimbólum a női mell. Ebből is következik, hogy legtöbben ezzel a testrésszel elégedetlenek, és kevésbé nőiesnek érzik magukat a mell nem megfelelő alakja, mérete miatt.
Az egyik leggyakrabban emlegetett és végzett plasztikai sebészeti beavatkozás az implantátummal történő emlőnagyobbítás, amely nagyon sok nőnek adta vissza az önbizalmát.

Kinek ajánljuk?

A mellnagyobbítást mindazok számára ajánljuk, akiknek fejletlen, alkatilag kis méretű a melle, illetve nagymértékű fogyást vagy szoptatást követően megkisebbedett a melle. Utóbbi esetekben gyakran mellfelvarrásra is szükség van, ha jelentős mértékben megereszkedtek a mellek.
Mellnagyobbításra nem csak a mell fejletlensége, alaki hibája miatt kerülhet sor, hiszen a mell aszimmetriái, a megereszkedett mell is sok esetben mellnagyobbító műtéttel tehető igazán esztétikussá.

A mellnagyobbítás előtt

Az első találkozás alkalmával az Ön elvárásaink, adottságainak és az ehhez illeszthető műtét technikájának, menetének részletes megbeszélésére is gondot fordítunk.
Kiválasztjuk az Önnek legmegfelelőbb implantátumot, melynek méretet, formáját igazítani kell a meglévő mirigyállomány tömegéhez, a mell alakjához, a testmagassághoz, a mellkas méretéhez, szimmetriájához, és a bőr-, bőr alatti szövetek minőségéhez és vastagságához is.
A ma használatban lévő ún. kohezív géllel töltött implantátumok szilikongélt tartalmaznak, alakjukat tekintve lehetnek gömbcikk formájúak vagy anatómiai (cseppalakú) implantátumok.
A konzultáció során a plasztikai sebész azt is elmondja Önnek, hogy hová esnek majd a vágások: a mell alatti redőbe (ez a leggyakoribb), a hónalji redőbe, vagy a bimbóudvar határára. Egyéni, anatómiai adottságaitól, valamint az Ön elképzelésétől függ, hogy a plasztikai sebész melyik műtéti technikát választja az Ön esetében.
A mellimplantátum behelyezése történhet a mell mirigyállománya mögé vagy részlegesen a mellizom mögé: általában vékonyabb bőrű, kevés mirigyállománnyal rendelkező hölgyek esetében az izom mögé való elhelyezést alkalmazzuk, ugyanis így kevésbé lesz észlelhető a mellplasztikai beavatkozás.
Az első konzultáció alkalmával tisztázni kell azt is, ha van bármilyen komolyabb egészségügyi problémája (cukorbetegség, visszeresség, stb.). Ezek a betegségek befolyásolják a műtéti előkészítést és növelhetik a műtéti kockázatot, ezért az operáló plasztikai sebésznek mindenképpen tudnia kell róla. A mellnagyobbítás előtt több szűrő- és mellvizsgálatot (pl. mammográfiát) is el kell végezni az Ön egészségének érdekében.

Mi történik a mellnagyobbító műtét során?

A műtétet minden esetben modern, megbízható eszközökkel felszerelt műtőben, szakmailag felkészült és tapasztalt orvos-asszisztens csapattal végezzük. Klinikánkon a legmodernebb technikával készült „monoblock” szerkezetű, kohezív géllel töltött implantátumokat használjuk. A mellnagyobbítás altatásban történik, és kb. 1,5-2 órát vesz igénybe.

A mellnagyobbító műtét után

A mellnagyobbító beavatkozást követően általában 1 éjszakát kell a klinikán töltenie, komfortos szobáink egyikében. A mellnagyobbítás után egy speciális melltartót kell hordania (általában 6 hétig). A műtéti terület néhány napig fájdalmas lehet, amit fájdalomcsillapítókkal mérsékelünk.
A varratokat a mellműtétet követő második héten szedjük ki. A mellnagyobbítást követő 1 hónapban mindenféleképpen kíméletesen kell bánni a testrésszel, fizikai munkától, erős terheléstől tartózkodni kell. A mellnagyobbítás után kb. 2-3 hónap szükséges, hogy mell elnyerje végső, nőiesen telt formáját


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére