Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook
Mellkisebbítés Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

Az alkati vagy egyéb okból kialakult túl nagy mellek egyrészt jelentős mértékben terhelik a gerincet, hátfájást okozva ezzel, másrészt akadályt jelentenek a mindennapokban, például sportolás, vagy alvás során, illetve sok nőnek okoznak önértékelési gondot is. Itt egy olyan műtét lehet a megoldás, amely csökkenti a mell térfogatát, súlyát, és egyúttal szebbé formázza alakját.

Kinek ajánljuk?

A mellkisebbítést ideális esetben olyan nőknek ajánljuk, akik már túl vannak a szülésen, és emiatt nagyobbodott meg, vált kevésbé formássá a mellük, illetve akik még nem szültek, de telt keblük már egészségügyi vagy esztétikai problémát okoz.

A mellkisebbítés előtt

Az első találkozás alkalmával beszélheti meg orvosával, hogy mennyivel kisebb melleket szeretne, ugyanis a kisebbítés mértékétől függ, hogy mi lesz a mellműtét technikája, és hova esnek majd a vágások. A hegek általában a bimbóudvar köré, az emlő alatti redőbe és az előbbi kettő közé függőleges helyzetbe esnek fordított T alakot mintázva. Ilyenkor tájékoztatja a plasztikai sebész arról is, hogy szükséges-e a mellbimbóudvar korrekciója, a mellbimbó áthelyezése (ez a kisebbítésnél gyakorlatilag mindig szükséges)
A mellkisebbítés az egyik legbonyolultabb mellműtét, ezért az első konzultáció alkalmával tisztázni kell azt is, ha van bármilyen komolyabb egészségügyi problémája (cukorbetegség, visszeresség, stb.). Ezek a betegségek befolyásolják a mellkisebbítésre való felkészülést, ezért az operáló plasztikai sebésznek mindenképpen tudnia kell róla.
A mellkisebbítés előtt több szűrő- és mellvizsgálatot is el kell végezni az Ön egészségének érdekében.
A műtét előtti beszélgetésben kitérünk a mellplasztika kockázataira (bevérzés, hegesedés), és a műtét utáni teendőkre is.

Mi történik a mellkisebbítés során?

A műtétet minden esetben modern, megbízható eszközökkel felszerelt műtőben, szakmailag felkészült és tapasztalt orvos-asszisztens csapattal végezzük.
A mellkisebbítés altatásban történik, és kb. 2-3 órát vesz igénybe. A műtét során eltávolítjuk a szükséges mennyiségű emlőállományt, visszahelyezzük az emlőbimbót a megfelelő helyére, valamint a feleslegessé vált bőrt is eltávolítjuk, feszessé, formássá téve a melleket. Ezzel a módszerrel az emlők aszimmetriáját is korrigálni lehet, amennyiben erre szükség van.

A mellkisebbítés után

A mellkisebbítő beavatkozást követően általában 1-2 éjszakát kell a klinikán töltenie, komfortos szobáink egyikében. A mellkisebbítés után egy speciális melltartót kell hordania (általában 4-8 hétig). A műtéti terület néhány napig fájdalmas lehet, amit fájdalomcsillapítókkal mérsékelünk.
A varratokat a mellműtétet követő harmadik héten szedjük ki. A mellkisebbítést követő 1 hónapban mindenféleképpen kíméletesen kell bánni a testrésszel, fizikai munkától, erős terheléstől tartózkodni kell. A mellkisebbítés után kb. 2-3 hónap szükséges, hogy mell elnyerje végső, formás alakját.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére