Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook
Aszimmetrikus mellek korrigálása
Mellfelvarrás Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

Testünket nem jellemzi teljes szimmetria, ebből következően a nők két melle között is bizonyos fokú eltérések vannak. A mellek aszimmetriája azonban olyan mértékű is lehet, ami jelentős esztétikai problémát okoz, illetve komoly szorongásokhoz, gátlásokhoz vezethet egy nő életében. A műtét célja az ideális, szimmetrikus mellformák kialakítása.

Kinek ajánljuk?

Ezt a típusú mellműtétet azoknak ajánljuk, akiknél a két mell alakja, nagysága, formája a pubertáskortól nagymértékben különbözővé válik, vagy az életkor és egyes hatások (például szoptatás) miatt komoly aszimmetriát mutat.

A műtét előtt

Az első találkozás alkalmával, a plasztikai sebészével részletesen megbeszélik, hogy milyen eredményt szeretne elérni, és ehhez mi lenne a megfelelő műtéti eljárás.
Ugyanis az eltérés mértékétől, formájától, az Ön életkorától, valamint személyes kérésétől függően többféle megoldás létezik a mellek aszimmetriájának megszüntetésére. A különböző műtéti típusokat (nagyobbítás, felvarrás, kisebbítés, bimbóudvari aszimmetria korrigálása) lehet kombinálni az esztétikus eredmény érdekében. Néha csak az egyik, esetleg mindkét mell korrekciójára szükség van – akár eltérő mellplasztikai technikával is, – a megfelelő szimmetria elérése érdekében.

Mi történik a műtét során?

Az aszimmetrikus mellek korrigálását altatásban végezzük, a műtét menete, illetve időtartama az alkalmazott műtéti beavatkozás(ok) függvényében változik, amiről részletes tájékoztatót kap orvosától.

A műtét után

A műtét után általában egy éjszakát kell a klinikán töltenie, és a műtéti típustól függetlenül 3-6 hétig speciális melltartó viselése javasolt. A varratokat a műtét utáni 2. és 3. héten szedjük ki.
A műtét után sokat kell pihenni, a fizikai megerőltetéstől 1 hónapig tartózkodnia kell.
A műtét után már azonnal látható a változás, szimmetrikusabbak lesznek mellei, de a végső eredményhez még néhány hónapnak el kell telnie.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére