Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook

Átalakítás alatt    | 

Mellbimbó korrigálás Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

Nemcsak a mell, hanem a mellbimbók nem megfelelő alakja, mérete is okozhat akár egészségügyi, akár esztétikai gondot. A mellbimbók nem túl ritka fejlődési rendellenessége a számfeletti bimbók, míg ennél gyakoribb eltérés a befordult bimbók. Ez utóbbiak nem csak esztétikailag problémásak, hanem a szülést követően a szoptatást teljes mértékben megakadályozhatják.

Kinek ajánljuk?

A mellbimbó korrekciós műtéteket egyrészt azoknak ajánljuk, akik alapvetően elégedettek melleik méretével és formájával, csak aszimmetrikus és/vagy túl nagynak ítélt mellbimbóudvarukat, befordult mellbimbóikat szeretnék korrigáltatni. Másrészt azok számára is ideális lehet, akik bármely más mellplasztikai beavatkozással kombinálva szeretnék melleiket esztétikusabbá tenni.

A mellbimbó korrigálás előtt

Az első találkozás alkalmával beszélheti meg plasztikai sebészével, hogy mit szeretne elérni a mellbimbó korrekciójával, milyen elvárásai vannak a mellplasztikai beavatkozással kapcsolatban.
Ez alapján ítéli meg a plasztikai sebész, hogy az eredményhez indokolt-e más mellműtét is (nagyobbítás, felvarrás, kisebbítés, mellek aszimmetriájának korrigálása), amelynek kiválasztása után az orvosa elmagyarázza Önnek a mellműtét technikáját és megmutatja, hogy hová esnek majd a hegek.

Mi történik a mellbimbó korrigálás során?

Ha a befordult mellbimbó korrigálására, illetve a mellbimbóudvar megkisebbítésére önmagában kerül sor, akkor azt a plasztikai sebész helyi érzéstelenítésben végzi, és mindössze kb 30 percet vesz igénybe. Viszont ha más mellműtét is társul hozzá, a beavatkozásra altatásban kerül sor.

A mellbimbó korrigálás után

A mellműtét után néhány órát megfigyelés céljából a klinikán kell töltenie, ezután kísérővel hazamehet. A műtét után előfordulhat helyi reakcióként fájdalom, bőrpír, enyhe szöveti duzzanat, ezek azonban néhány nap alatt teljesen megszűnnek.
A műtét után kötést helyezzünk fel, amit a varratszedés alkalmával távolítunk el, a beavatkozást követő 10-14. napon. Addig ügyelni kell, hogy a kötést ne érje víz, illetve a sebet védje a mechanikai ütéstől, vagy tartós nyomástól (pl. biztonsági öv használatakor).
A mellbimbóudvar korrekció után szép, vékony hegek maradnak csak hátra és már a varratszedést követően megcsodálható a végeredmény.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére