Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook
A gyönyörű arcbőrért
Kémiai hámlasztás Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

A bőr legfelső rétege folyamatosan elhal és leválik, ezeket pótolják az új sejtek. Ám a kor előrehaladtával és a bőrt érő különböző környezeti hatások következtében ez a természetes megújulási folyamat lelassul. Az elhalt sejtek nem válnak le folyamatosan, hanem összetapadnak, így a szaruréteg fénytelen, fakó, fáradt lesz, apró repedések, ráncok képződnek rajta, valamint az új sejtek képződése is lelassul.
A kémiai hámlasztás segítségével eltűnnek a nem túl mély ráncok, a korábbi hegek, számottevően javul a pattanásos bőr állapota, a fakó, petyhüdt arcbőr újjászületik, megfiatalodik a dekoltázs bőre. Az eljárás során egy speciális anyag segítségével eltávolítjuk bőr felső, elhalt hámrétegét, ezáltal a bőr ellenálló képessége nő. Előnye, hogy a bőr alsó rétegeit is stimulálja, így ott is hat, ahol tulajdonképpen a problémák keletkeznek.

Kinek ajánljuk?

A kémiai hámlasztást azoknak ajánljuk, akiknek sok apró, felszíni pattanásuk van, zsíros, kitágult pórusú a bőrük, pattanások nyomait őrző hegeik vannak, pigmentfoltos az arcuk, vagy csak egyszerűen szeretnék felfrissíteni a arcbőrüket.

A kémiai hámlasztás előtt

Az első találkozás alkalmával beszélheti meg bőrgyógyászával, hogy milyen elvárásai vannak a kezeléssel kapcsolatban, majd néhány vizsgálat után orvosa megítéli, hogy ez módszer vagy valamilyen egyéb bőrfiatalító eljárás vezet a legjobb eredményre az Ön esetében.
A bőrgyógyász ismerteti Önnel, hogy a kezelést megelőző időszakban hogyan ápolja bőrét, illetve elmagyarázza, hogy mire számíthat a hámlasztást követő időszakban.
A kezelés minimum két alkalomból áll, a bőr állapotától függően félévente ismételhető.

Mi történik a kémiai hámlasztás során?

A kezelés előtt a bőrgyógyász alaposan megtisztítja és zsírtalanítja a bőrt, majd felviszi a kiválasztott hámlasztóanyagot. Az, hogy mennyi ideig kell az arcán hagyni az adott anyagot, bőrének reakcióját követve dönti el az orvos, majd alaposan lemossa azt.
A kezelőanyagtól és a kezelés időtartamától függően lehet felületes, középmély vagy mély a hámlasztás, ez utóbbit azonban csak altatásban lehet végezni, és veszélyei miatt ritkán alkalmazzuk.

A kémiai hámlasztás után

A kezelés után közvetlenül a bőr kipirosodik, de ez a pirosság néhány napon belül alábbhagy, majd a bőr elkezd hámlani, amelynek intenzitása bőrtípustól függ. Ez a folyamat kb. 5 napot vesz igénybe, és ezt a néhány napot érdemes otthon töltenie.
A hámlasztást követő második héten vissza kell jönnie a klinikára kontrollra, ahol a bőrgyógyásza tanácsokat ad, hogy milyen arcápoló szereket használjon az elkövetkező hónapokban. Előfordulhat ugyanis, hogy a korábban használt arctisztítók, krémek helyett másra lesz szüksége.
A kémiai hámlasztás hatására a bőr folyamatosan regenerálódik és feszesebb, ragyogóbb arcbőrt eredményez.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére