Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook

Átalakítás alatt    | 

Hegkorrekció Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

A testfelületen lévő zavaró hegek korábbi műtét, sérülés vagy baleset következtében is kialakulhatnak, sokszor „csak” esztétikai, egyes esetekben egészségügyi problémát is okozva.
Főként azok a hegek járnak jelentős szenvedéssel, amelyek ruhával nem takarható helyen vannak, illetve funkcionális akadályt is jelentenek, vagy fájdalmasak
A keletkezett hegeket műtéti eljárással sok esetben lehet korrigálni, esztétikailag szebbé, funkcionálisan kevésbé zavaróvá tenni.

Kinek ajánljuk?

A műtéti úton történő hegkorrekciót azoknak ajánljuk, akiknek testfelületén valamilyen okból (műtét, baleset stb.) kialakult, esztétikailag csúnyán gyógyuló vagy egyes esetekben funkcionális zavarokat okozó (pl. testhajlatokban) heg található.

A hegkorrekció előtt

Az első találkozás alkalmával beszélik át a plasztikai sebésszel, hogy melyik heget szeretné szebbé tenni, mikor és hogyan alakult ki a heg (műtét vagy baleset során stb.).
A hegek a keletkezésüket követő 1 év során fokozatosan változnak, halványodnak el, ezért ha friss hegről van szó, előfordulhat, hogy plasztikai sebész nem műtétet ajánl, hanem a hegesedést elősegítő krémeket.
A plasztikai sebésznek a műtét eredménye szempontjából fontos látnia, hogy a testén lévő többi heg hogyan gyógyult, illetve van-e hajlama az úgynevezett „keloidos hegképződésre” (keloidos hegek: a bőr szintjéből kiemelkedő, nagyobb kiterjedésű, lilás-vöröses színű, gyakran égető, viszkető érzést okozó hegek).
Sajnos, ezeket a hegeket nem célszerű műtéti úton eltávolítani, mert nagy a veszélye annak, hogy a seb ismét keloidosan gyógyul, és nagyobb is lesz, mint a korrigáltatni kívánt eredeti heg. A keloidot inkább nem sebész úton kell kezelni (hegkezelő krémek, tapaszok, steroid injekciók, dermo-jet stb.)
A plasztikai sebész részletesen elmagyarázza a műtéti technikát, valamint azt, hogy milyen eredményre számíthat, és mire kell figyelnie a hegkorrekció után.

Mi történik a hegkorrekció során?

A hegkorrekciót szinte minden esetben helyi érzéstelenítéssel végezzük, kb. 30 percet vesz igénybe. A műtét után speciális kötést helyezünk fel a sebre, Önnek pedig 2 hétig óvnia kell a sebet a víztől.

A hegkorrekció után

A varratokat kb. 2-3 héttel a beavatkozás után szedjük ki, és speciális, a hegesedést segítő krémeket írunk fel Önnek.
Figyeljen arra, hogy a műtött területet ne tegye ki közvetlen, erős napsütésnek, mert ez rontja az esztétikus sebgyógyulást. Ha plasztikai sebésze szükségesnek látja, speciális injekciós kezelést is ajánlhat a tökéletesebb végeredmény érdekében.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére