Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook
A feszes hasért
Hasplasztika Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

A feszes, lapos has sokak vágyálma, de sajnos az elhízás, a sorozatos fogyókúrák, a gyermekszülés és a hasi műtétek nyomot hagynak a hasfalon. Megereszkedik a bőr és az alatta lévő zsír, megnyúlik a hasfal, ami intenzív tornával sem korrigálható. Alkalmanként a megereszkedett hasfali bőr kötényszerűen megnyúlik, ún. „kötényhas” alakul ki, amely már nem csak esztétikai, hanem funkcionális panaszokat, gerincbántalmakat, az összefekvő bőrfelületeknél bőrbetegségeket, valamint pszichés zavarokat is okozhat.
Ilyen esetekben gyógyír a hasplasztika, amelynek során eltávolítjuk a felesleges szöveteket, korrigáljuk a megereszkedett bőrt és a hasfali izomzatot.

Kinek ajánljuk?

A hasplasztikát ajánljuk mindazoknak, akiknél a zsírfelesleg eltávolítása nem oldható meg zsírleszívással, mert bőrfelesleg is van, illetve fogyás, gyermekszülés következtében alakult ki lógó has. A hasplasztikát zsírleszívással is kombinálhatjuk, ha erre szükség van.

A hasplasztika előtt

Az első konzultáció alkalmával beszéli meg orvosával, hogy milyen eredményt vár a műtéttől, és Önnek mely műtéti beavatkozás a legcélszerűbb (például felesleges zsírszövet eltávolítására is). A hasplasztikai műtét egy komolyabb beavatkozásnak számít, ezért az orvos részletesen tájékoztatja Önt, hogy milyen eredménnyel és kockázattal számolhat. A keringési rendellenességek, cukorbetegség, a visszeresség stb. befolyásolják a hasplasztikai műtétet, ezért az Ön egészségének érdekében egészségügyi kivizsgálás előzi meg a beavatkozást.

Mi történik a hasplasztika során?

A hasplasztikát minden esetben altatásban végezzük, a műtét időtartama 2-2,5 óra, a beavatkozás mértékétől függően. A műtéti metszés általában a köldök körül és a két csípőt összekötő ívelt vonalban a szeméremdomb feletti barázdában halad, a műtéti utáni heg ezért a bikini takarásában marad. Amennyiben az egyenes hasizmok közötti terület megnyúlt és a hasfal meglazult a műtét kapcsán, ezt is megerősítjük, ezzel feszesebbé téve a hasfalat. Ha hasfali vagy köldöksérvet észlelünk, azt is ellátjuk. A sebet több rétegben plasztikai varrattal zárjuk, majd a műtét végén nyomókötést illetve fűzőt helyezünk fel.

A hasplasztika után

A műtét után 1-2 napot kell a klinikán tölteni, a varratszedésre 3 hét múlva kerül sor, de a felhelyezett hasfűzőt 4-6 hétig kell viselni a gyógyulás érdekében. A műtét után – általában a nagyobb beavatkozások után-, előfordulhat savóképződés, ritkán gyulladás, utóvérzés, amit a megfelelő orvosi módszerekkel szüntetünk meg.
A beavatkozás után sokat kell pihennie, 1 hónapig kerülnie kell a fizikai megerőltetést, a napozást. Ahhoz pedig, hogy a későbbiekben is megőrizze hasának feszességét, fordítson figyelmet az egészséges táplálkozásra, és az elegendő mozgásra, amivel elejét veheti a további súlyingadozásoknak.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére