Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook
Fülplasztika Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

A fülplasztikával korrigálható elálló fülek a gúny céltáblájává teszik nem csak a gyermekeket, de a felnőtteket is, amivel komoly gátlásokat, pszichés problémákat is okozhatnak tulajdonosaiknak.
A fülkagyló alaki elváltozásai a leggyakoribb fejlődési rendellenességek közé tartoznak. Fülplasztika segítségével különböző problémák oldhatóak meg, úgymint az elálló fül korrigálása, a túl nagyra nőtt cimpák kisebbítése, a megfelelő ívű, alakú fül kialakítása.

Kinek ajánljuk?

A fülplasztikát indokolt esetben érdemes már az iskolás kor megkezdése előtt elvégeztetni vagy a kamaszkor kezdetén, amikor hangsúlyosabb lesz a külső. Felnőttkorban bármikor, ha felmerül az igény, akár veleszületetten elálló és/ vagy aszimmetrikus fülekről, vagy baleset, sérülés miatt deformálódott fülkagylóról van szó

Amit érdemes tudni a fülplasztika előtt

A műtét előtti beszélgetés alkalmával tisztázzuk, hogy mit szeretne változtatni a fülén, és milyennek képzeli el az új fülét, ennek megfelelően választja ki a sebész a megfelelő műtéti technikát.
Ha aktív fülgyulladása, vagy bármilyen aktív bőrbetegsége van a műtéti területen, addig nem végezhető el a fülplasztika, amíg ez a probléma el nem múlik.

A fülplasztika

A fülplasztikai műtét helyi érzéstelenítéssel történik, de kérheti altatással is a beavatkozást. Általában 1 órát vesz igénybe a fülműtét attól függően, hogy milyen fokú korrekcióra van szükség. A metszés a fül mögé, nem látható helyre kerül. A fülkagyló alakjának kialakításához szükség lehet a fülkagylót alkotó porc egy részének eltávolítására, formálására. A műtét végén az operáló sebész speciális kötést helyez a fülekre.

A fülműtét után

A műtét után néhány órás, benntartózkodást követően haza lehet menni. A fülműtét során felhelyezett kötést kb. 1 hétig kell viselni, majd azt követően néhány hétig fejpántot kell viselnie, azért, hogy a fülkagylók a megfelelően gyógyuljanak, és a füleket ez idő alatt óvni kell a hidegtől, ütésektől.
A műtétet követő 10-14 napon szedjük ki a varratokat. A fül végleges, vágyott formája a műtétet követő néhány héten belül alakul ki, amikor már örömmel tekinthetünk a tükörbe.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére