Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Facebook Tumblr Facebook
A formás, feszes hátsóért
Fenékplasztika Orvos válaszol Forduljon hozzánk bizalommal!

A formás, feszes fenék – a telt keblek mellett – a nőiesség egyik legfontosabb szimbóluma. A hasfalhoz hasonlóan azonban a fenék bőr- és zsírrétege is megereszkedhet a gyakori súlyingadozások vagy genetikai adottságok miatt.
Ha a farizomzat tornáztatása és/vagy egyéb kozmetikai bőrfeszesítő, alakformáló eszközös eljárások nem vezettek megfelelő eredményre, akkor jelenthet ideális megoldást a fenékplasztika, amely korrigálja a fenék formáját, visszaállítja feszességét.

Kinek ajánljuk?

A fenékplasztikát tehát ajánljuk mindenkinek, akinek nagy mértékű fogyás után a fenekén bőrfelesleg alakult ki és/vagy gyenge, rossz minőségű a bőr a fenekén
A fenékplasztikai műtét során nemcsak a bőrfelesleget, hanem a zsírfelesleget is eltávolítjuk szükség esetén.

A fenékplasztika előtt

Az első konzultáció alkalmával beszéli meg plasztikai sebészével, hogy milyen elvárásai vannak a fenékplasztikai műtéttel kapcsolatban. A plasztikai sebész ezután megbeszéli Önnel, hogy az elképzelt eredmény hogyan valósítható meg, szükséges- e zsírleszívás, vagy implantátumot is érdemes behelyezni a tökéletes végeredményért. Ezt követően az orvos ismerteti Önnel a műtéti technikát.
A műtét előtt orvosi vizsgálatokat végzünk és fontos a plasztikai sebészének tudnia arról, ha valamilyen egészségügyi problémája van (keringési rendellenességek, légzéselégtelenség, visszeresség, korábbi mélyvénás trombózis stb.).

Mi történik a fenékplasztika során?

A fenékplasztikai műtétet altatásban végezzük, általában 1-1,5 órát vesz igénybe, ami a beavatkozás mértékétől függően alakul (fenék bőrének felvarrása, vagy zsírleszívás is).

A fenékplasztika után

A beavatkozás után azonnal egy speciális szorítóruhát helyezzünk fel a testre, amelyet a műtétet követő néhány hétben viselnie kell. A beavatkozás után néhány nap alatt megszűnő fájdalom jelentkezhet. A bőr érzészavara is előfordulhat, amely megfelelő orvosi eszközökkel kezelhető és általában átmeneti.
Általában két éjszakás benntartózkodást követően távozhat a klinikáról és 2 hét múlva kell visszajönni a varratszedésre. A műtétet követő 1 hónapban vigyáznia kell arra, hogy ne erőltesse meg magát és sokat pihenjen.
Ez hozzájárul ahhoz, hogy a gyógyulási folyamat végén, már az új, feszesebb, és formásabb popsival folytassa a mindennapjait.

Fenék formázás implantátummal

A gömbölyű, domború és megfelelő nagyságú fenék mindkét nem esetében előnyös testi adottság, de viszonylag kevesen számolhatnak be arról, hogy nem a „lapos fenekű” kategóriába tartoznak. A plasztikai sebészek azonban már ezen is tudnak változtatni a fenékplasztika segítségével, ami a mellműtétekhez hasonló módon éri el a kívánt formát.

Kinek ajánljuk?

A fenékformázást azoknak ajánljuk, akiknek jellegtelenül lapos, nem elég gömbölyded a fenekük. A fenékplasztikai műtét során nemcsak implantátumot lehet beültetni, hanem az esetlegesen megereszkedett bőrt is korrigálni lehet, hogy igazán formássá tegyük a testrészt.

A fenékformázás előtt

Az első találkozás alkalmával mondhatja el plasztikai sebészének, hogy milyen elvárásai vannak a fenékformázással kapcsolatban. A plasztikai sebész ezután tájékoztatja a műtéti technikáról (szükséges-e más beavatkozás, pl. a bőr korrekciója), esetleges kockázatokról, illetve a műtét utáni tennivalókról. Sor kerül a megfelelő méretű és nagyságú fenékimplantátum kiválasztására is.
A fenékimplantátum behelyezése előtt az Ön egészsége érdekében feltérképezzük, hogy milyen egészségügyi problémákkal rendelkezik, és elvégzünk néhány, a műtét szempontjából lényeges orvosi vizsgálatot.

A fenékformázás

A fenékimplantátum behelyezésére minden esetben altatásban kerül sor, és a műtét általában 1,5-2 órát vesz igénybe. A farpofák közötti árok felső részén ejtett kisebb hosszanti metszésből helyezzük be az implantátumot a farizmok alá, ezzel elősegítve a lapos fenék elődomborodását. elsőészén vezetett kisebb hosszanti metszésből helyezzük be az implantátumot a farizmok alá, ezzel elősegítve a lapos fenék elődomborodását.

A fenékformázás után:

A beavatkozás után azonnal egy speciális szorítóruhát helyez fel a sebész a testre, melyet a műtétet követő néhány hétben viselnie kell A fenékplasztikát követően általában egy éjszakát kell a klinikán töltenie.
Enyhe fájdalmai lehetnek a műtét utáni napokban, amely fájdalomcsillapítókkal enyhíthető. A varratokat a műtétet követően 3 hét múlva távolítjuk el, de kis időnek még el kell telnie, hogy a fenék elnyerje végleges, gömbölyű formáját.


1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Tel: +36 30 222 5502
        +36 1 275 0374
        +36 1 275 0375
        +36 1 275 0377
Fax: +36 1 275 0380
E-mail:

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.
Iratkozzon fel a
Hírlevelünkre!
Close
Ugrás a lap tetejére